Navigatie overslaan

AGILITY® CMM’s met 5-assige technologie

AGILITY® CMM’s brengen REVO® Snelheid, nauwkeurigheid en flexibiliteit van 5-assig meten naar de werkvloer en het lab, met de productiekwaliteit en innovatieve technologie van Renishaw.

Het AGILITY CMM-programma helpt om de capaciteit en kwaliteit van uw productie te verhogen met geheel geïntegreerde dimensiemeting en inspectie van oppervlakteruwheid. Van de toegepaste hoogwaardige materialen en componenten tot de volledige optimalisatie van 5-assige meettechnologie, de AGILITY CMM's vormen een snelle oplossing met hoge prestaties op de werkvloer of in het meetlab.

AGILITY CMM's brengen de vernieuwende technologie en hoogwaardige productie samen die Renishaw een ongeëvenaarde reputatie hebben gegeven van innovatie in de meest veeleisende industriële sectoren. De machines zijn ontworpen om alle voordelen te bieden van het REVO 5-assige multisensor meetsysteem, waaronder:

  • 15% tot 50% besparing op cyclustijden, vergeleken met 3-assige meetsystemen
  • Geïntegreerde inspectie van dimensies en meting van oppervlakteruwheid
  • Oneindig positioneren voor superieure toegang tot vormen
AGILITY CMM en REVO-2 met RSP2










AGILITY S 5-assige multisensor CMM's zijn zeer capabele en robuuste oplossingen voor inspecties op de werkvloer.

AGILITY CMM’s voor de werkvloer

Inspectie van EV-stator met REVO-2 en RVP

AGILITY® L CMM’s met 5-assige multisensor technologie leveren hoge inspectieprestaties in laboratoria en cleanrooms.

AGILITY CMM’s voor laboratoria

Introductie van de AGILITY CMM’s

AGILITY S 5-assige multisensor CMM’s voor de werkvloer

AGILITY S 12129 CMM en REVO-2 met RSP2

Ontworpen voor omstandigheden op de werkvloer

De S-reeks van de CMM's geeft de mogelijkheid om producten nauwkeurig te meten onder werkvloer-omstandigheden zonder temperatuurbeheersing. De hoge snelheden van gegevensopname die de 5-assige meting biedt, verkorten de tijden van inspectiecycli, wat productieafdelingen helpt om grote productievolumes bij te houden. De systemen werken goed in zowel losstaande toepassingen als geheel automatische productielijnen.

Vlot resultaten op de plaats van productie

De resultaten worden opgenomen op of dichtbij de plaats van productie, dus productiebeslissingen kunnen veel sneller genomen worden. Dit vervangt de traditionele methode van producten naar een centrale inspectievoorziening brengen. Het product vraagt dus minder tijd, kosten en hantering met bijbehorende risico's.

Minder handelingen

Dankzij de multisensor-mogelijkheid van het systeem kunnen gebruikers meerdere controles combineren in één automatisch productprogramma. Zo kunnen productieafdelingen rapporteren over afmetingen van vormen en gesignaleerde oppervlakteruwheden. Daardoor minimaliseren de AGILITY CMM’s het ruimtebeslag en vereenvoudigen ze meetprocessen.

AGILITY L CMM’s met 5-assige multisensor technologie voor laboratoria

Eersteklas nauwkeurigheid

De L-reeks van de CMM's levert de prestaties die nodig zijn voor fabrikanten in de top van de luchtvaart-, auto-, consumentenelektronica- en andere industrie waar het om precisietechniek gaat. De nauwkeurigste machine heeft een submicron nauwkeurigheid, en zelfs de grootste (L 163512) blijft nog onder de 2 µm.

Hoge capaciteit

De 5-assige functionaliteit helpt om aan de capaciteitsuitdaging te voldoen van een machine die werkt in een gecontroleerde omgeving als integraal onderdeel van het productieproces. Snelle inspectiecycli voor producten in ontwikkeling en monsters uit de productie garanderen dat verificatie zo efficiënt mogelijk verloopt.

Ultieme multisensor-flexibiliteit

Door de oneindige positionering van de REVO meetkop te combineren met de meest uitgebreide reeks sensoren, vormen de AGILITY L machines een ideaal platform voor productontwikkeling en productieprocessen. De taster voor oppervlakteafwerking bereikt plaatsen die voorheen ontoegankelijk waren. De contactloze sensoren nemen oppervlaktegegevens op zonder het product aan te raken. De ultrasone taster voor diktemeting vereenvoudigt inspectieroutines en maakt heroriënteren van het product vaak overbodig.

AGILITY L 122010 CMM

Een reeks van CMM's met meer betrouwbaarheid, mogelijkheden en precisie

De AGILITY CMM-reeks vergroot de ontwerp- en productiemogelijkheden van fabrikanten wereldwijd. De machines bieden een eersteklas meetoplossing die voldoet aan de veeleisende prestaties gevraagd door fabrikanten in de luchtvaart-, auto-, medische en vele andere sectoren waarin veiligheid van kritisch belang is.

Renishaw levert ook meettasters, software en inbouwsets voor CMM’s om oplossingen te kunnen bieden voor allerlei productievragen.

E-book over AGILITY CMM-systemen

AGILITY CMM's zijn ontworpen en samengesteld voor snelheid en nauwkeurigheid, en bouwen voort op Renishaws ongeëvenaarde reputatie van innovatie in de meest veeleisende industriële sectoren.

Vraag een diepgaande presentatie aan over de voordelen die AGILITY CMM's uw bedrijf kunnen bieden.

E-book aanvragen

Ontworpen voor betrouwbaarheid

Maximale beschikbaarheid en prestaties

Renishaw Lightning Drive™ borstelloze lineaire motoren leveren soepele axiale beweging zonder omkeerspeling en zonder gecompliceerd mechanisme met aandrijfriemen die in de loop van de tijd slijten. Wrijving en geluid worden aanzienlijk verminderd, wat ongekende betrouwbaarheid en prestaties oplevert.

Minder onderhoud en langere levensduur

Het Renishaw UCC 5-assig besturingssysteem minimaliseert de machinebeweging tijdens de hele inspectiecyclus. Daardoor doet de REVO meetkop het meeste werk en hoeft de machinestructuur geen nadelige versnellingen en vertragingen te ondergaan.

Bescherming tegen omgevingsfactoren

AGILITY CMM's hebben een hoog geplaatst en afgeschermd aandrijfsysteem van de Y-as, dat de componenten beschermt tegen verontreiniging in de lucht in omgevingen zonder beheersing. De locatie van het aandrijfsysteem houdt ook het invoergebied van de machine vrij van kritische meetcomponenten die daar per ongeluk beschadigd zouden kunnen raken.

Stator van lineaire motor van AGILITY CMM


Ontworpen voor mogelijkheden

Rek flexibel te positioneren

Meerdere montageposities op de AGILITY CMM's zorgen voor complete flexibiliteit bij het kiezen van locaties voor reksystemen.

Daarbij laat de optie voor montage opzij de doorgang door de machine vrij voor invoersystemen.

Geheel te gebruiken meetvolume

AGILITY S CMM's voor de werkvloer hebben varianten met een verhoogd werkvolume die het gebruik van laadsystemen of draaitafels mogelijk maken zonder het beschikbare meetvolume te verkleinen.

AGILITY CMM met REVO-2 en MRS2 rek

Ontworpen met Renishaw precisietechnologie

Perfecte positionering

Renishaw VIONiC™ leeskoppen en de thermisch stabiele meetschaal met precisie-temperatuursensoren minimaliseren de thermische fouten in het gehele meetvolume.

Toonaangevende kalibratie en verificatie

Alle AGILITY CMM’s krijgen een kaart, een verificatie en service met behulp van Renishaw XM-600 of XL-80 kalibratiesystemen.

Optimale materiaalselectie

Door het gebruik van graniet voor de stationaire gedeelten van het frame hebben de AGILITY CMM's uitstekende sterkte en trillingdempende eigenschappen. De dynamische meetcomponenten zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium en garanderen een nauwkeurige metrologie over het hele bereik van asbewegingen, doordat ze uitzettingsverschillen en buiging elimineren.

Encodermeetschalen van AGILITY CMM

Geoptimaliseerd voor prestaties van het REVO systeem

Het REVO 5-assig multisensorsysteem biedt scannen met hoge kwaliteit, contactloze inspectie en oppervlakteanalyse op één enkele CMM. Met behulp van gesynchroniseerde beweging en 5-assige meettechnologie minimaliseren REVO systemen de dynamische effecten van CMM-beweging, door de noodzakelijke snelle verplaatsingen te doen terwijl de CMM geleidelijk en lineair beweegt.

De voordelen van REVO 5-assige technologie hebben zich bewezen in vele industriële sectoren en toepassingen, waaronder automotive en luchtvaart.

REVO systemen bij productie van aandrijflijnen

Inspectie van bovenzijde motorblok met REVO-2 en SFP2



Doordat ze automatische ruwheidsmeting integreren en het aantal benodigde styli om complexe onderdelen te meten drastisch verminderen, hebben REVO systemen een direct effect op de effectiviteit van aandrijflijnen produceren.

REVO systemen bij productie voor de luchtvaart

REVO RSP2 meet een rotor met schoepen voor de luchtvaart



REVO is het wereldwijde ijkpunt voor inspectie op CMM's van vliegtuigmotoren, landingsgestellen en vliegtuigrompdelen. De mogelijkheid van meerdere sensoren die snel gegevens opnemen leidt tot sterk verbeterde cyclustijden, ongekende toegang tot meetplaatsen en minder producthantering.

Casestudies en downloads

 

Neem vandaag contact op met ons team van experts

Neem contact op met uw plaatselijke leverancier voor meer informatie en een gesprek met een expert.