Navigatie overslaan

XR20 kalibrator voor rotatieassen

Positionering van de rotatieas is essentieel voor de machinenauwkeurigheid. De XR20 kalibrator voor rotatieassen levert snelle kalibratie van rotatieassen, met een nauwkeurigheid tot 1 boogseconde.

Wat is een XR20 kalibrator voor rotatieassen?

De XR20 kalibrator voor rotatieassen werkt in combinatie met de XL-80 en XM-60 lasersystemen en biedt zeer nauwkeurige herhaalbare kalibratie van rotatieassen voor tafels, mallen en bewerkingsmachines.

Hij bestaat uit een geïntegreerde retro-reflector voor hoeken, gemonteerd op een servogestuurde precisieas. De hoekpositie van de as en de optieken ten opzichte van de hoofdbehuizing wordt gecontroleerd door een zeer nauwkeurig encodersysteem waarvan de meetschaal direct op het hoofdlager aangebracht is.

Neem contact met ons op om te bespreken wat u nodig hebt

Onze experts in kalibratieproducten staan klaar om uw toepassing te bespreken en uw vragen te beantwoorden.

Contact met ons

Waarom kiezen voor de XR20 kalibrator voor rotatieassen?

Kenmerken

  • Hoge nauwkeurigheid - ± 1 boogseconde met de XL-80 laser en ± 1,2 boogseconde met de XM-60 meerassige kalibrator. (zie berekening foutraming en onzekerheid hieronder voor meer informatie)
  • Draadloze werking - gevoed door oplaadbare batterijen en geïntegreerde draadloze aansluiting via Bluetooth® Low Energy communicatie
  • Zelfkalibratie - kalibratiecyclus vóór de metingen compenseert fouten in de hoekuitlijning
  • Pre-testcycli - automatische detectie van richting en snelheid

Voordelen

  • Flexibel en licht van gewicht - ontworpen om gemakkelijk met één hand aan te brengen op een brede variëteit aan draaitafels, draaibanken en andere rotatieassen
  • Snel testen - vlot een test instellen en snel gegevens opnemen
  • Ingebouwde uitlijningsdoelen - minimaliseren meetfouten tijdens instellen
Rotatiemeting buiten de as met de XR20 kalibrator voor rotatieassen

Klanten aan het woord

Ontdek hoe onze klanten de XR20 kalibrator voor rotatieassen inzetten om hun meetproces te verbeteren.

De XR20 kalibrator voor rotatieassen biedt een snelle en nauwkeurige oplossing voor het meten van rotatieassen.

BOST Machine Tools (Spanje)

De XR20 is gemakkelijk en flexibel in te stellen dankzij zijn afmetingen, gewicht, draadloze werking en gebruikersvriendelijke software. Daardoor zijn onze insteltijden voor tests nu 40% korter en de testtijden 20% korter.

Daar komt nog het voordeel bij dat de draadloze werking het testen veiliger maakt en supervisie niet nodig is. De activiteiten op de werkvloer verstoren we dus niet, wat zeer gunstig is voor onze werk- en kwaliteitsprocedures.

Hurco (Taiwan)

Gebruiksvriendelijke montagemogelijkheden

De XR20 kalibrator voor rotatieassen monteren op rotatieassen wordt vereenvoudigd door een serie modulaire bevestigingen voor allerlei toepassingen.

Standaard montage

Centreren op de as is meestal heel simpel met de markeringen op de omtrek van de montagering en de centreerhulp.

Flexibele montage

Met een adapterplaat voor de montagering kan de XR20 kalibrator voor rotatieassen aangebracht worden op draaitafels met een ongeschikte uitsparing in het midden. Hiermee is de XR20 kalibrator voor rotatieassen ook vast te zetten op de klauwplaatadapter (voor draaibanken) en in speciale bevestigingen.

Online kopen


Montage van de XR20 kalibrator voor rotatieassen

Kalibratie van rotatieassen met de CARTO softwaresuite

De CARTO softwaresuite wordt gebruikt voor gegevensopname, analyse en rotatiemeting met de XL-80 laser of de XM-60 meerassige kalibrator. CARTO bestaat uit drie applicaties:

  • Capture om gegevens van lasermetingen te verzamelen;
  • Explore voor krachtige analyses volgens internationale normen;
  • Compensate voor snelle en gemakkelijke foutcorrectie.

De gebruikersinterface van CARTO biedt een eenvoudig procesverloop waarmee gebruikers gemakkelijk hun gegevens kunnen opnemen en beheren.

Ingebouwde functies zoals ‘automatische signaaldetectie’ en ‘voorinstelling eerste doel’ geven vertrouwen dat de verzamelde gegevens meteen goed zijn. Deze aanpak maakt een hogere productiviteit mogelijk tijdens het gebruik van Renishaw kalibratieproducten.

Rotatiemeting buiten de as

De modus voor rotatiemeting buiten de as in de CARTO softwaresuite vormt één bron voor metingen buiten de as met de XR20 kalibrator voor rotatieassen en het XL-80 lasersysteem. Dit stroomlijnt het meten van de positioneringsnauwkeurigheid bij rotaties op 5-assige bewerkingsmachines, indien de XR20 kalibrator voor rotatieassen niet in het rotatiemiddelpunt aangebracht kan worden.

De software levert productprogramma's voor gesynchroniseerde beweging van rotatie- en lineaire assen om de bundel tijdens de test uitgelijnd te houden.


XR20 beugel 90°

De bevestiging van de XR20 kalibrator voor rotatieassen ten opzichte van de te testen as is cruciaal voor nauwkeurige metingen. Renishaw heeft de XR20 beugel 90° ontwikkeld om dat voor de gebruiker gemakkelijker te maken. Deze is geproduceerd binnen de uiterst krappe toleranties die nodig zijn om nauwkeurig te kunnen testen.

Flexibiliteit bij het aanbrengen wordt geboden door een verwijderbare magnetische voet en een aantal openingen voor doorgaande bouten. De beugel bewijst zijn nut bij montage voor rotatiemetingen buiten de as en als oplossing voor montageproblemen op de as van machines met draaipunten.

Online kopen

Machinebouwers vinden alle specificaties om een bevestiging op maat te maken in de gebruikersgids van de XR20.

Afbeeldingengalerij

Downloaden