Navigatie overslaan

Gereedschapset voor engineering en productie van schoepen

Het schoepeninspectieproces van Renishaw gebruikt de MODUS™ Blade planner software om de sleepscanroutines van het REVO® systeem te programmeren en de MODUS™ metrologiesoftware voor gegevensverwerking en analyse van de gehele schoep.

Door de mogelijkheden van MODUS™ Blade planner, SurfitBlade™ en de MODUS™ metrologiesoftware te combineren doorbreekt de Renishaw gereedschapset voor schoepen de beperkingen van standaard meettechnieken voor schoepcomponenten.

Traditionele methodes voorzien in de inspectie van turbineschoepen tot een beperkt aantal dwarsdoorsnedes. De sleepscantechnologie van het REVO 5-assig meetsysteem stelt u echter in staat om de gehele schoep nauwkeurig en snel te meten en te evalueren, door van een onbeperkt aantal doorsnedes zeer precieze meetgegevens te verzamelen via scannen met contact en deze te analyseren.

Gebruik van de gereedschapset voor schoepen


De eerste stap is om met de MODUS Blade planner software automatisch een botsingloos sleepscanprogramma voor het 5-assig REVO systeem te genereren, dat u daarna uitvoert op de CMM met behulp van de MODUS metrologiesoftware.

De sleepscan produceert een nauwkeurige 'puntenwolk' die het gehele schoepoppervlak dekt. Met de MODUS puntenwolksegmentering is het mogelijk om doorsnedes te genereren waar dat maar nodig is.

Aangezien de volledige gegevensset wordt opgeslagen, zijn later nog extra doorsnedes te maken zonder opnieuw te moeten meten.

De verzamelde gegevens kunnen vervolgens op twee manieren worden verwerkt:

  • Inspectie
    De gegevens worden verdeeld door MODUS en vergeleken met de eisen van het nominale CAD-model. De analyseresultaten worden aangeboden via de MODUS reporter, die ook een bepaald PDF-document definieert voor archivering.
  • Engineering
    De gegevens worden verwerkt door SurfitBlade om een volledig NURBS-oppervlak te maken voor gebruik in aërodynamische en spanningsanalyses.
Schoepinspectiecyclus