Navigatie overslaan

Renishaw GUI's

Grafische gebruikersinterfaces voor product instellen, inspectie, gereedschap instellen en kalibratie.

In samenwerking met toonaangevende machinefabrikanten heeft Renishaw software voor grafische gebruikersinterfaces (GUI's) samengesteld, voor toepassingen zoals product instellen, gereedschap instellen en tasters kalibreren.

Iedere GUI biedt een intuïtieve gebruikersvriendelijke omgeving, die erop gericht is om gebruikers te leiden door het proces van een Renishaw taster gebruiken op een bewerkingsmachine. De training die nodig was voor het traditionele programmeren van bewerkingsmachines is sterk teruggebracht, waardoor de cycli al vlot te gebruiken zijn.

GUI-banner

Vergroot de bruikbaarheid en elimineer handmatige instellingen. GUI's bieden veel gebruiksgemak en leiden gebruikers door cycli voor tasterkalibratie, product instellen, gereedschap instellen en tasterinspectie.

Soorten GUI's

Er zijn in principe twee categorieën GUI's:

GUI's die de machinefabrikant heeft ingebouwd in de machinebesturing (volledig geïntegreerd) en GUI's die door de machinefabrikant of naderhand worden aangebracht (later aan te brengen*).

In de volgende tabel staan enkele van de leverbare GUI-pakketten. Een volledige lijst kan uw Renishaw-leverancier u geven.

Volledig geïntegreerde GUI'sBesturing / machine
Fanuc GUI'sDoosan, Hwacheon, Leadwell, TongTai, Victor, YCM en YouJi
GUI's voor contactloos gereedschap instellenSiemens
Later aan te brengen* GUI'sBesturing / machine
Set and InspectFanuc, Hartford, Kitamura, Matsuura, Mazak, Mitsubishi, Okuma
GoProbe iHMIFanuc Plus besturingen en Fanuc ROBODRILLs met de iHMI interface
GUI voor contactloos gereedschap instellenHeidenhain
*Hiervoor kunnen machinebesturingsopties en/of een API nodig zijn. Zie de databladen van de producten voor alle informatie.

Fanuc GUI's

Deze GUI's zijn voor besturingen op basis van Fanuc die geen Windows OS ondersteunen. De GUI's worden door de machinebouwer volledig geïntegreerd in de besturing. De GUI's bieden cycli voor product instellen, inspectie en gereedschap instellen met of zonder contact.

Renishaw GUI op een Fanuc besturing

GUI's voor contactloos gereedschap instellen

GUI's voor contactloze gereedschapinstelling bieden een gebruikersvriendelijke interface naar vele cycli voor contactloos gereedschap instellen, die het proces van gereedschapmeting op de machine snel en gemakkelijk maken.

GUI's Siemens en Heidenhain

Set and Inspect

Set and Inspect is een eenvoudige intuïtieve app voor tastermetingen op de machine, voor klanten die een meettasteroplossing met veel gebruiksgemak willen. De app kan worden geïnstalleerd op een besturing op basis van Microsoft® Windows® of op een tablet met Windows die via Ethernet met de besturing is verbonden.

Set and Inspect kan af-fabriek door de machinebouwer of later alsnog geïnstalleerd worden.

Set and Inspect on-machine app geïntegreerd in Hartrol Plus CNC-besturing

GoProbe iHMI voor Fanuc Plus besturingen en Fanuc ROBODRILLs met de iHMI interface

GoProbe iHMI maakt gebruik van het aanwezige Windows OS, de Fanuc beeldtechnologie en de interface met touch-screen van de Fanuc iHMI om een eenvoudig te gebruiken meetoplossing te leveren die perfect is voor gebruikers met weinig of geen meettasterervaring. GoProbe iHMI kan af-fabriek door de machinebouwer of later alsnog geïnstalleerd worden.


GoProbe iHMI voor Fanuc Robodrill

Set and Inspect brengt verbeteringen van het productieproces

Ontdek hoe onze klanten onze reeks apps voor bewerkingsmachines gebruiken om hun productieproces te vereenvoudigen.

De nieuwe Hartrol Plus besturing is ontworpen om onze machines gemakkelijker in het gebruik te maken. Set and Inspect is de perfecte aanvulling, want de grafische gebruikersinterface daarvan maakt het operators gemakkelijk om meetroutines voor bewerkingsmachines te programmeren.

Hartford (Taiwan)