Navigatie overslaan

HS20 laserencoder voor grote afstanden

Het Renishaw HS20 laserencodersysteem combineert de ultieme nauwkeurigheid van een laserinterferometer met de robuustheid waar bewerkingsmachines om vragen.

De Renishaw HS20 laserkop in combinatie met een externe lineaire optica set t vormt een contactloos interferometrisch laserencodersysteem voor langassige, uiterst nauwkeurige lineaire positieterugkoppeling.

Het HS20 lasersysteem is te gebruiken onder zware omstandigheden in werkplaatsen en haalt een nauwkeurigheid van ±1,0 parts per miljoen (ppm of µm/m) bij aslengtes tot 60 m.

Kenmerken en voordelen

  • Submicron resolutie - geïntegreerd in het machinefeedbacksysteem levert de HS20 submicron-feedback op snelheden tot 2 m/s (afhankelijk van de configuratie).
  • Contactloze meting - voorkomt de gebruikelijke fouten die optreden bij kogelomloop- of tandheugelfeedbacksystemen. zoals hysteresis, speling, mechanische fouten, gebruikersfouten en cyclische fouten.
  • Gemakkelijk te configureren en te installeren - met een enkele set DIP-switches is de laserkop gemakkelijk te configureren.

Voor optimale nauwkeurigheid onder verschillende omgevingscondities dient de HS20 te worden gebruikt in combinatie met het RCU10 compensatiesysteem, dat wijzigingen in de luchtbrekingsindex compenseert door variaties in de omgevingscondities. De RCU10 kan ook worden gebruikt om een aan lasergolflengte gerelateerde resolutie om te zetten in een meer gebruikelijke resolutie. De RCU10 kan bijvoorbeeld worden gebruikt om 633 nm om te zetten in 1 µm uitgangsresolutie.

HS20 overzicht

LaserbronKlasse 2 HeNe
Gecompenseerde systeemnauwkeurigheid± 1.0 ppm (µm/m)
Bereik0 tot 60 m
Analoge uitgangssignaalperiode316 nm
Resoluties digitale kwadratuuruitgangssignaal79, 158, 316 en 633 nm
Output updatesnelheden

1, 2, 4, 8 en 16 MHz

Maximale snelheidTot 2 m/s


HS10 vs HS20 compatibiliteit

De HS20 is volledig te gebruiken in combinatie met HS10 en HS10X installaties: upgraden naar de HS20 is een kwestie van 'plug and play'. Het instellen is nog eenvoudiger geworden, met een verbeterde stroomaansluiting en externe configuratie.

De prestaties van de HS20 zijn gelijk aan die van de uit productie genomen HS10X. Om het upgraden naar de HS20 (en eerdere modellen compensatiesystemen) te stimuleren, biedt Renishaw aanzienlijke kortingen op de prijzen. Dit aanbod wordt vooral aantrekkelijk als u de kosten voor reparatie en service van oudere systemen vergelijkt met de garantie die u krijgt op een nieuw systeem.

Productinformatie