Navigatie overslaan

Flexibele procescontrole op de werkvloer

Fabrikanten verspreid over de wereld controleren hun proces met Equator™ meetsystemen.

Verminder uitval

De kosten van afgekeurde producten kunnen vaak verlaagd worden met de juiste procescontrole. Of het nu wordt ingezet als automatisch in-line systeem of losstaand apparaat voor procescontrole, het Equator meetsysteem is zo snel dat klanten in plaats van steekproeven te nemen nu 100% van hun productie kunnen inspecteren en zo aanmerkelijk meer uit hun proces halen.

De functie Process Monitor geeft de operators visuele staafdiagrammen en grafieken van real-time meetgegevens, zodat ze het proces kunnen corrigeren voordat er uitval ontstaat.

Verbeter knelpunten

CMM's bevinden zich vaak in geconditioneerde ruimtes in de buurt van de werkvloer. Als de toegankelijkheid beperkt is en er producten moeten wachten op hun meting, dan loopt de ontvangst van inspectiegegevens vertraging op. Door zulke vertragingen moet de productie mogelijk onderbroken worden, of wordt deze voortgezet zonder te weten of de gemaakte producten wel binnen de toleranties zijn.

Dankzij de veelzijdigheid en snelle werking gaat bij meten met de Equator het wisselen van product snel en zijn korte cyclustijden mogelijk. Aangezien het systeem thermisch ongevoelig en gemakkelijk in het gebruik is, besparen operators tijd door hun producten direct op de werkvloer te meten.

Geringe gebruikerskosten

De aanschaf van een Equator meetsysteem betaalt zichzelf snel terug. Het vervangen van handmatige meting door een automatisch Equator meetsysteem kan de capaciteit enorm vergroten en de loonkosten verlagen. Equator systemen kosten maar een fractie van een vergelijkbare productspecifieke meetoplossing met opspanmiddelen.

Omdat de Equator meetsystemen herprogrammeerbaar zijn, maakt u geen kosten voor uitgebreid ombouwen van een specifiek meetsysteem om veranderde of nieuwe producten te kunnen meten.

Gemakkelijk te automatiseren

Vanuit het ontstaan van ‘smart factories’ neemt de vraag toe naar geheel automatisch produceren, waardoor ook de Equator vaak toegepast wordt als meetvoorziening in automatische productiecellen.

Bij het Equator systeem kan de Equator EZ-IO set geleverd worden, die afgestemd is op inbouw voor automatisering. Deze set biedt gemakkelijk te configureren communicatie tussen het systeem en een variëteit aan apparaten in automatische productiecellen. Meestal worden de producten dan in Equator meetsystemen geplaatst door een robot of een wisselsysteem.

Thermisch ongevoelig

Dat het Equator meetsysteem in staat is om producten snel en nauwkeurig te meten op de werkvloer en geen geconditioneerde ruimte nodig heeft, leverde al in veel toepassingen grote voordelen op.

De innovatieve technologie is gebaseerd op de traditionele vergelijking van gemaakte producten met een referentieproduct. Een nieuwe referentie maken gaat net zo vlot als een product meten, en thermische effecten worden meteen gecompenseerd.

Herprogrammeerbaar

In een ontwikkel- en productieomgeving worden vaak verbeteringen in producten aangebracht. De Equator heeft bewezen hiervoor de perfecte oplossing te zijn, als enkelvoudig meetsysteem dat de bestaande producten en alle toekomstige productwijzigingen kan verwerken.

Met de Renishaw MODUS software ingebouwd in alle Equator systemen is het simpel om productprogramma's aan te passen of uit te breiden.

Veelzijdig

Indien er verschillende producten gemaakt worden in batches van bijvoorbeeld enkele weken, dan is het snelle wisselen door het Equator systeem van het ene naar het andere product een onmisbare kwaliteit.

Met de Equator Organiser™ software maken operators via afbeeldingen, productnamen of barcodes gemakkelijk hun keuze uit de diverse productprogramma's. De opspanningen zijn snel te veranderen met de herhaalbare opspanelementen en -platen.